Hoi daar,

Hierbij het laatste berciht vlak voor ons vertrek.
Het is hier hu 11:30, prachtig weer (25 gr) en om 12:15 gaan we naar het vliegveld.

Gisteren hebben we nog heel gezellig ge-shopt in Thamel (de touristenwijk van Kathmandu) en enkele souveniers gekocht.
’s Avonds waren we door Bharat (Onze reisagent hier in Nepal) uitgenodigd om mee te gaan eten in een echt Nepalees restaurant. Je werd verwelkomt met een tika (rode stip op je hoofd) en we moesten op kussentjes op de grond zitten (schoenen uit natuurlijk).
We kregen allerlei nepalese hapjes (momo’s, dahl, rijst, kip, everzwijn, enz). Ondertussen werden er af en toe traditionele dansjes opgevoerd.
We hebben gezellig met Bharat zitten kletsen, over zijn leven hier in Nepal, opleiding en hoe hij bij de stichting Veldtwerk terecht is gekomen en waarom hij een reisbureau is begonnen e.d. Erg interessant.

We hebben heerlijk geslapen (op een 2-persoons bed (:-) ) en vanmorgen lekker gedoucht met lekker warm water. Daarna koffers inpakken en toen in Thamel een daktarrqasje opgezocht en ontbeten (Broodje gezond!).
Op de terugweg naar het hotel nog even een kijkje genomen in het nieuwe kantoor van Rene Veldt (van de stichting veldtwerk) en daar met enkele medewerkers en stagiaires gesproken. Ze waren druk bezig met de inrichting van het medisch gedeelte van de daggezondheidscentrums (waar ik dus vorig jaar aan heb meegebouwd).
Dat was goed om te zien, omdat we dar vorige week zijn wezen kijken en ik toch vond dat er niet zo heel veel schot in zat.

We voelen ons allebei kiplekker en hopen straks een goede reis te hebben.
Nu zitten we niog ff lekker in de zon op het dakterras, totdat Bharat ons komt halen en naar het vliegveld gaat brengen. We hopen zaterdagmiddag dus weer thuis te zijn.

Dus eigenlijk een beetje het einde van deze blog. Thuis zal ik nog aanvullen hoe de terugreis was. en zsm wat foto’s plaatsen, want dat gaat hier helaas toch erg moeilijk.

Samenvatting:
1e 2 week prachtige dingen gezien, veel van de cultuur meegemaakt en erg onder de indruk van het leven hier. kortom Fantastich
3e week, prachtige vergezichten, maar erg zware tocht (physiek, maar ook mentaal). toch een overwinning voor jezelf om meegemaakt te hebben. Ook erg goed voor ons beiden om onder deze omstandigheiden op elkaar aangewezen te zijn.
Kortom een geweldige vakantie, die we niet snel zulen vergeten.
En ja we zullen wel een avond )of meer) organiseren op verzoek van velen van jullie om iets te vertellen en te laten zien van die bijzonder interessante land.

Namaste

Groetjes, Henk en Henny