Hallo vanuit Kathmandu.

We zijn zojuist in Kathmandu aangekomen.

Nadat we maandag in Namche gestrand waren heb ik ’s avond telefonisch met onze gids kunnen overleggen dat we over de terugtocht naar Lukla (vliegveld) een dag langer zouden kunnen doen. De bedoeling was om dinsdag naar Monjo te gaan en dan woensdag naar Lukla en donderdag terugvliegen naar Kathmandu.

Dinsdag op tijd gestart. Gelukkig voelde Henny zich een stuk beter. We waren al om 12 uur in Monjo. We hebben toen besloten om maar door te gaan naar Phakding (nog zo’n 2 a 3 uur lopen) want dat scheelt dan weer voor woensdag.
Zo gezegd zo gedaan. Dit ging prima. In Phakding een redelijk lodge met eigen wc en douche, maar wel erg stoffig en vochtig. Ik (Henk) ben om ca 16:00 a 17:00 uur op bed gaan liggen en er niet meer af geweest voor woensdagmorgen. Henny is nog wel gaan eten en heeft een tijdje met een Duitse jongen zitten kletsen.
Woensdag waren we allebei redelijk fit. Alleen hadden we niet goed met onze drager afgesproken hoe laat we weg zouden gaan. Henny had hem ’s avonds ook niet meer in ontmoetingsruimte van de Lodge gezien. Gelukkig kwam hij er aan toen wij aan het ontbijten waren.
De tocht naar Lukla liep verspoedig (alleen laatste stukje weer bergopwaarts, wat best zwaar was, aangezien we allebei redelijk moe waren). Maar goed, in Lukla een redelijke kamer, wel erg gehorig. Hier ’s avonds in een koude ontmoetingsruimte wat spelletjes gedaan.
In alle lodges hebben ze een ruimte waar gegeten kan worden (restaurant in wel een erg groot woord voor deze ruimtes) en waar je ’s avonds kunt zitten. Dit is op zich wel gezellig, want je legt als je wilt vrij gemakkelijk contact met andere mensen die daar ook zitten.

In de bergen is het overdag zo warm dat je in een T-shirt kunt lopen of een dunne trui oid. ’s Avonds koelt het echter behoorlijk af (rond 0 graden soms) en dan wordt in de ontmoetingsruimte een kachel op hout gestookt. Meestal erg warm, soms ook blijft het koud (zoals de laatste avond in Lukla) Ook kan het door die kachel soms rokerig in de ruimte zijn, waardoor veel mensen zitten te hoesten (kriebel hoest).

Zoals welke avond op tijd naar bed (20:00 a 20:30 uur). Henny heeft ’s nachts nog even haar maag leeggegooid, maar verder is alles goed (:-)

Donderdag zouden we om 7:30 ontbijten, 8:30 incheken en 9:30 vliegen, zodat we om 10:00 uur in Kathmandu zouden zijn.
Om 7:30 zaten we aan het ontbijt en om 8:00 stonden we net even buiten te kijken naar de vliegtuigen die al af en aan vlogen, toen een jongen naar ons toekwam dat we mee moesten omdat we moesten vliegen. Voordat we goed en wel wisten wat er aan de hand was zaten we in een vliegtuig (gelukkig hadden we om 6:30 onze begage al ingepakt) en stegen we om 8:30 op.
Ook hadden we bij aankomst in Kathmandu geluk dat Bharat ons op stond te wachten om 9 uur, terwijl we 10 uur afgesproken hadden).

Zo en nu dus in Kathmandu, in ons “eigen” hotel, waar we eindelijk een kamer met een 2-persoons bed hebben (tot nu toe losse bedden gehad) en ook een eigen wc en douche.
We zijn vanavond door Bharat uitgenodigd om met hem te gaan eten in de stad.
Vanmiddag gaan we de stad nog ff in om te lunchen en inkopen te doen.
Morgen (vrijdag) vliegen we om 15:45 (lokale tijd) terug naar nederland, waar we als ik het goed heb om ca 12:30 aan hopen te komen. In Dehli (India) hebben we nog wel een lange tussenstop. We komen om 17:15 aan en vertrekken weer om 03:05 !!!

Na dit verhaal zal ik hopelijk thuis deze blog nog 1 keer bijwerken.

Ook probeer ik straks nog wat foto’s te plaatsen.

Groetjes Henk en Henny