In 1 woord een geweldige dag gehad. Eigenlijk niet te beschrijven.
Toch ga ik een poging wagen, ga er dus maar voor zitten.

Om te beginnen toch een slecht berichtje, nml onze koffers zijn nog niet aangekomen.
Dat is vervelend, omdat morgen naar Pokhara vliegen, maar gelukkig hadden wij zoveel spullen in onze handbagage dat dat niet direct erge problemen geeft.
Bericht voor Anna Valk: Helaas zitten de spullen voor Rama in onze koffer, dus die kunnen we waarschijnlijk niet afgeven, tenzij we morgenvroeg op het vliegveld onze koffers nog krijgen. Als we de koffers later in de week krijgen (wat we wel hopen !) dan zorgen we er voor dat het pakketje toch nog in Pokhara komt.
Ook hoeven jullie ons niet te bellen of sms-en, want onze telefoons doen het hier niet>

Wat hebben we vandaag allemaal gedaan:

1 ontbeten in Helena, dat is een restaurantje met een daktaras met een prachtig uitzicht over Kathmandu. Heerlijkontbeten.

2 toen met een busje naar Pashupatinath. Dit isvoor ons als europenanen een ware cultuurschok. Ik had dit vorig jaar al gezien, maar Henny niet dus. Onvoorstelbaar hoe je zie dat mensen met lijken “zeulen” en uiteindelijk op een brandstapel in brand steken.
Zie foto 1 onderaan. Hier sta je bijna met je neus boven op. Zeer indrukwekkend. In de kop van deze blog kun je een fototje (van vorig jaar) zien. Ook zijn hier veel apen te bekijken.

3 vervolgens zijn we door “ons” busje naar Swayambunath gegaan. Dit is een boeddistische tempel. Wel mooi, maar erg toeristisch.

4 hierna zijnwe naar een kindertehuis geweest, waar – in verband met de feestdagen hier – een optreden door de kinderen (weesjes en halfweesjes of vondelingen) gedanst werd. Dit was een prachtige ervaring. De kinderen waren prachtig gekleed. ik probeer nog een foto hierbij te zetten. Zie foto 2 onderaan

5 en omdat we nog niet genoeg gedaan hadden !!! zijn we toen naar Bhaktapur gegaan, waar we uitgenodigd waren bij een speciale maaltijd ivm de feestelijkheden.
Dit was een uitgebreide maaltijd met ontzetttend veel rituelen vanuit het hindoeisme.
geweldig, onbeschrijfelijk. Hier waren veel nederlanders aanwezig. We moesten eerst op kussentjes zitten, waarbij het zo is dat de oudeste man vooraan zit, gevolgd door de een na oudste – ik dus(:-) – enz, en daarna de vrouwen op leeftijd volgorde.
we kregen allerlei hapjesachtige dingen en werden ondertussen met bloemen en tiga (dat zijn van die rode stippen op je voorhoofd) versiert. Ik geloof dat we 14 verschillende dingetjes op ons “bord” (rieten schaaltjeof zo) kregen. Zie foto 3 onderaan
Daarna – in het donker – weer in ons busje terug over half verharde wegen, met diepe kuilen, verkeer wat ongeveer links rijdt en door elkaar krioelt. Geweldig spannend.

Goed, genoeg voor nu, nogmaals, een dag met veel prachtige ervaringen.
Ca 300 foto’s gemaakt. Hier zie je er 3

Morgenvroeg worden we om 6 uur opgehaald bij het hotel en vliegen we om 7.30 naar Pokhara.

Wordt vervolgt.