Hallo, allemaal

We zijn veilig en zonder al te veel problemen in Kathmandu aangekomen.
Terwijl ik hier in de hal van ons hotel zit te typen wordt ik met tika ingesmeerd. Dat is rood spul wat ze als een grote stip op je voorhoofd smeren. Dat heeft te maken met een groot festival wat hier deze dagen in Nepal plaats vindt. Vandaag is het de dag van de hond. Die krijgt dan een ketting van bloemen omgehangen en wordt een beetje verwend. De rest van het jaar schoppen en slaan ze de honden dan weer.
Morgen is het de dag van de koe en overmorgen de dag van de broers en zusters.
Er worden nu overal op straat kaarsjes aangestoken en er wordt zomaar midden op straat door groepjes kinderen gedanst in kleurige kleding. Geweldig. Ook wordt er met vuurwerk geknalt.

Maar goed even terug naar de reis. Met de trein hadden we vertraging. We moesten met de bus van Hoogeveen naar Meppel omdat er een ongeluk was gebeurd. Dat was wel ff stressen, maar gelukkig hadden we genoeg ruimte voor vertraging in gebouwd. Op schiphol konden we dus rustig inchecken.
De vlucht naar Londen liep wat vertraging op. Dat konden we eigenlijk niet gebruiken, want we hadden maar 1 1/2 uur om over te stappen en van de ene terminal naar de andere te gaan. Gelukkig is dit ook goed gekomen alhoewel het wel echt haasten/stressen was, want we waren net op tijd bij de gate voor vertre. Wel maakte ik mij zorgen over de bagage of dat ook goed zou komen.

Van Londen naar New Delhi gevlogen (8 uur vliegen). In een Boeiing 777-300. Daar gaan ruim 300 mensen in. Wij zaten bijna achteraan op rij 59 en op elke rij zitten 3 x 3 mensen! ALs je naar voren moet is dat 75 meter. In New Delhi ging het goed, maar erg rommelig en we werden veel gecontroleerd.
We waren mooi op tijd in Kathmandu, maar … onze koffers dus niet !!!

Gelukkig had Tjalling ons de tip meegegeven om zeker voor een paar dagen dingen in je handbagage mee te nemen (dank je Tjalling). Dus we kunnen ons eerst redden. Hopelijk komen de koffers morgen. Bharat (onze reisleider) gaat dit voor ons regelen. Inmiddels zitten we zeker met een stuk of 15 Nederlanders op het terras en straks gaan we met zijn allen uit eten.
Tussendoor ook nog ff geld gepind. Dat kan hier gelukkig gewoon. Bij elke pinautomaat zit trouwens een politieagent op een krukje de pinautomaat te “bewaken”.

Tot zover onze eerste dag.
Groetjes Henk en Henny