Beste familie, vrienden en kennisen,

Hieronder tref je ons dagboek aan van de vakantie in Nepal.

In de kop van deze pagina tref je (globaal) ons reisschema aan.

Hieronder volgt een iets uitgebreidere beschrijving van onze geplande reis.
Vanaf 17 oktober hopen we regelmatig dit dagboek te kunnen vullen met onze belevenissen en met foto’s.

Vr. 16 oktober
Vertrek vanaf Schiphol om 19:00 uur
Via Londen en New Dehli vliegen we naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, waar we zaterdag om 14:45 (plaatselijke tijd) hopen te landen.
Het tijderschil met Nepal is 3:45 uur later dan onze zomertijd. Dus na 31 oktober is het verschil 4:45 !

Za. 17 oktober
Verwachte aankomst 14:45 waarna we naar ons hotel “Mustang Hollyday Inn” gaan.
Henk heeft hier vorig jaar ook gelogeerd. Vandaag gaan we in Kathmandu rondkijken.
Op het programma staan in ieder geval Pashupatinath (lijkverbranding, zie foto boven in de kop), Swayambunath (boeddhistische tempelcomplex) en mogelijk Bodnath (ook een boeddhistische tempel).

18 – 21 oktober gaan we (per vliegtuigje) naar Pokhara, de 2e stad van Nepal. Hier gaan we samen met een nepaleese familie naar het Bhai Tika. Dit is het 2e grootste festival voor Hindoes in Nepal. Dit is de dag van broers en zusters.
Ook gaan we naar het meer bij Pokhara, met prachtige vergezichten naar de Himalaya.
De 21e gaan we vroeg op pad om de zonsopkomst boven de Himalaya (Annapurna) te bekijken. Die dag maken we een uitgebreide wandeling in de buurt van Naudanda en vliegen we terug, langs de Himalaya, naar Kathmandu en gaan dan direct naar Bhaktapur.

22 oktober blijven we in Bhaktapur. Bhaktapur is een oude koningsstad met veel prachtige tempels en oude straatjes. We reizen deze dag nog naar Nagarkot, waar we overnachten en de volgende morgen vroeg opstaan op de zonopkomst boven de Mt Everest te bewonderen. Vanuit Nagarkot wandelen we dan naar Sankhu. (3 uur wandelen ?)

De 23e oktober is de opening van Hamro Gaum in Sankhu (20 km ten oosten van Kathmandu). Hamro Gaum is een ecologisch dorpje gebouwd door de stichting Veldwerk (www.stichting-veldwerk.org) voor kansarme vrouwen en kinderen (wezen). Zie foto (2e van links) bovenin de kop). Dit is dezelfde stichting waarvoor Henk vorig jaar een daggezondheidscentrum in Dhading heeft gebouwd.
Na de opening gaan we naar Kathmandu terug.

De 24e oktober blijven we in Kathmandu (sight seeing).

25 en 26 oktober gaan we naar Chitwan. Chitwan is een subtropisch nationaal park met veel diersoorten. Op de rug van een olifant en in een canou gaan we dit park bekijken, waar o.a de Indische neushoorn of pantserneushoorn.

27 en 28 oktober. We gaan naar Dhading. Hier gaan we o.a. het daggezondheidscentrum bezoeken dat vorig jaar door Atos is gebouwd. Henk heeft hier dus “zijn steentje aan bijgedragen”. Ik ben erg benieuwd hoe het er nu uit ziet. Toen ik daar weg ging zag het er ongeveer zo uit:
Ook slapen we in hetzelfde resort als toen. (Vroeg op bed, want elektriciteit hebben ze er niet!)

Van 29 oktober t.e.m. 4 november gaan we een trekking naar de Mount Everest maken.
Eerst vliegen we van Kathmandu naar Lukla (klein vliegveld op 2800 m) en wandelen diezelfde dag nog naar Phakding.
Vervolgens op de 30e een lange tocht naar Namche Bazar. Namche is een bekende plaats aan deze route en heeft zaterdags een erg mooie markt. En … laten wij er nu net op een zaterdag zijn! We blijven een dag in Namche voor het acclimatiseren.
Op 1 november gaan we door naar Tengboche. Hier is een prachtig klooster dat we ongetwijfeld willen bezoeken. Tengboche is de hoogste plaats (3867 m) waar wij heen gaan. (Huub en Michelle, die ook meegaan naar Nepal, gaan nog door naar het basiskamp wat op ruim 5000 m ligt)
Van 2 tem 3 november gaan we weer terug via Monjo en Lukla. Van Lukla vliegen we op 4 november naar Katmandu, waar we dan nog één rustdag (reserve dag voor het geval we op 4 nov. niet terug kunnen vliegen vanwege het weer!) in Kathmandu hebben om vervolgens op 6 november weer naar huis te vliegen, waar we 7 november weer hopen aan te komen.

Tot zover de inleiding. Hopelijk zijn we in Nepal in staat om af en toe deze blog te updaten. Schrijf gerust een reactie, mogelijk kunnen we daar op reageren.
We hopen dat jullie op deze wijze “met ons mee kunnen genieten” van deze vakantie.

Groetjes Henk & Henny